Despre

Proiectul nostru are drept scop cunoașterea de către elevii adolescenți ai unui liceu din București a realităților de viață pe care le presupune decizia unor compatrioți de a își petrece o parte semnificativă din viață în străinătate, în speță în Spania, țară în care comunitatea română este foarte bine reprezentată.

Plănuim consolidarea acestor relații prin intermediul planificării unei mobilități de proiect în Spania, astfel contribuind la integrarea comunităților locale de români. Ne propunem astfel punerea în scenă a unei piese de teatru de statui vivante cu specific românesc, alături de partenerii noștri, Teatrul Masca. Piesa de teatru va fi pusă în scenă în trei locații diferite din Catalonia, respectiv Sabadell, Arbucies și Parets del Valles.

Parteneriatul pe care asociația îl are cu Teatrul Masca datează încă de anul trecut, având la activ mai multe proiecte și piese teatru puse în scenă alături de aceștia. Piesa de teatru cu statui vivante “Muzeul Viu” presupune  o tehnică nouă și dificlă de mișcări statice, apoi trecerea într-o serie de mișcări sacadate, fără însă a vorbi în timpul desfășurării piesei. Piesa de teatru durează, în sine 45 de minute, însă publicul va putea lua parte și la pregătirea actorilor, făcând astfel parte din echipa de culise, putând sta de vorbă cu micii actori pe măsură ce aceștia se pregătesc de spectacol, ba chiar mai mult, putându asista la întreg procesul de machiaj și vestimentație.

Scopul piesei de teatru este de a prezenta o poveste “mută” care apoi să fie dezbătută de actori și public. Prima piesă de teatru se va juca în sala Can Delfi din Arbucies, iar celelalte două piese se vor juca în Parets del Valles la sala Cooperativa Placa de la Villa respectiv  incinta Liceul “Jean Olivier” din Catalonia Sabadell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *